Az eseményről

Hiszünk a Maros megyei mezőgazdaságban rejlő lehetőségekben. Ezért kerül megszervezésre a rendhagyónak számító mezőgazdasági kiállítás Sáromberkén, május 18 és 19-e között.

A cél, egy olyan minőségi fórumnak a létrehozása, ahol a gazdák és szakemberek megoszthatják tapasztalataikat, választ kaphatnak kérdéseikre, és egyáltalán nem mellékes, hogy információt szerezhetnek a mezőgazdaság legfontosabb fejlesztéseiről és az újdonságokról.

A kiállítók és odalátogató gazdák közötti, nyitott párbeszéd, illetve a szakmai fórumok segíthetnek abban, hogy a legfontosabb információk gazdát cseréljenek, a mezőgazdasági megoldások pedig eszközölhetőbbé válhassanak vidékünkön és nem csak. Éppen ezért szeretnénk ezt a rendezvényt kiemelni és a későbbiekben akár határokon túlra is eljuttatni. Osszuk meg egymással a legfontosabb tudást.

Kiemelten fontos célunknak tartjuk a mezőgazdasági szektor támogatását, éppen ezért a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET) a Pro Economica Alapítvánnyal való együttműködésben, közösen szervezi meg a rendhagyónak számító AgroMania mezőgazdasági kiállítást.

A szervezők hivatalos leírása az eseményről:

Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezetője: „Szeretnénk bemutatni a Maros megyében rejlő mezőgazdasági értékeket. Célunk, egy olyan találkozási platformnak, fórumnak a létrehozása, ahol a gazdák és szakemberek megoszthatják tapasztalataikat, választ kaphatnak kérdéseikre, és információt szerezhetnek a mezőgazdasági technológiák legfrissebb vívmányairól”.

Birtalan István, a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET) elnöke: „Számunkra a tavaly 7-ik alkalommal megrendezett Agrárakadémia is azt igazolta, hogy igénylik a gazdák a személyes kapcsolatot és információszerzést. Egy jövőteremtő párbeszédet szeretnénk folytatni és kiterjeszteni, amihez tárt karokkal várjuk a gazdákat és vállalkozókat, hogy ismerkedjenek egymással, megoldásokkal, víziókkal és a mezőgazdaság előremutató eszközeivel.”

Az AgroMania kiemelt támogatói az Azomures, az UBM cégcsoport és az IRUM.

Sok sikert kíván a szervező Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET) és a Pro Economica Alapítvány.

Reményünk szerint sikerül létrehozni egy olyan minőségi rendezvényt, amely a közeli jövőben nemzeti és akár nemzetközi jelentőséggel is bír.