Despre Agromania

Credem în potențialul agriculturii din județul Mureș. Acesta este și motivul pentru care organizăm  inedita expoziție agricolă de la Dumbrăvioara,  între  18 și 19 mai.

Scopul este acela de a crea un forum de calitate, în care fermierii și profesioniștii domeniului să-și împărtășească experiențele, să găsească răspunsuri la întrebări și, nu în ultimul rând, să obțină informații cu privire la ultimele evoluții ale tehnologiei agricole. Vrem să continuăm și totodată să extindem un dialog important, la care îi așteptăm cu brațele deschise pe fermierii și pe antreprenorii care doresc să se cunoască reciproc, să afle soluțiile, viziunile și instrumentele necesare pentru agricultura viitorului.

Dialogul deschis între expozanți și fermierii care vizitează expoziția, respectiv forumurile profesionale, pot ajuta la schimbul celor mai importante informații, iar soluțiile folosite în agricultură pot deveni viabile în regiunea noastră, și nu numai. De aceea, dorim să evidențiem acest eveniment și, ulterior, să-l extindem chiar și peste granițe.

Considerăm că susținerea sectorului agricol constituie un obiectiv deosebit de important, motiv pentru care, orice inițiativă care sprijină acest sector este văzută ca un partener al fundației. Prin urmare, aceasta va organiza expoziția agricolă AgroMania, în colaborare cu Consiliul de Conciliere a Tineretului din Județul Mureș (MIET).

Descrierea oficială a evenimentului de către organizatori:

Kozma Mónika, director executiv al Fundației Pro Economica: ”Credem în potențialul agriculturii din județul Mureș și dorim să prezentăm valorile acestui județ. Scopul nostru este de a crea o platformă, un forum, în care fermierii și profesioniștii din acest domeniu să-și împărtășească experiențele, să obțină răspunsuri la întrebări și să găsească informații referitoare la evoluțiile de ultimă oră ale tehnologiei agricole.

Birtalan István, președintele Consiliului de Conciliere a Tineretului din Județul Mureș (MIET): ”Academia agrară, organizată pentru a șaptea oară în acest an, ne demonstrează că  agricultorii au nevoie de aceste contacte personale și de accesul la informații. Ne dorim să continuăm și să extindem un dialog productiv pe termen lung, unde toți agricultorii și antreprenorii sunt așteptați cu brațele deschise, ca să se cunoască reciproc, să afle soluții, viziuni și tehnici aplicabile pentru o agricultură a viitorului.”

Sponsorii principali ai Expoziției AgroMania sunt Azomureș, grupul de fimre UBM și IRUM.

Organizatorii expoziției – Consiliul de Conciliere a Tineretului din Județul Mureș (MIET) și Fundația Pro Economica – urează mult succes tuturor participanților.

Avem speranța că vom crea un forum de calitate, care să ajungă în viitorul apropiat la nivel național și chiar internațional.